Wat is een smartwatch

Wat is een smartwatch

Smartwatches zijn vrij nieuw en voor een groot publiek nog een onbekend product. Wat is precies een smartwatch? Dat gaan we je uitleggen! We leggen alles uit wat je moet weten over de “wearable” technologie.

Simpel gezegd is een smartwatch een horloge met een scherm en de mogelijkheid om veel meer te vertellen dan alleen de tijd. In wezen is het alsof je een kleine smartphone op je pols hebt maar er zijn een paar dingen die we je graag uitleggen over deze slimme horloges.

 

Hoe werkt een smartwatch?

Een vuistregel is dat een smartwatch moet worden aangesloten aan een smartphone voor optimale functionaliteit. Mocht je dat niet doen dan zal de smartwatch je waarschijnlijk alleen de tijd vertellen. De connectie met de smartphone wordt gedaan via bluetooth pairing, bij sommige apparaten kun je dit snel en eenvoudig instellen met behulp van NFC chips.

Zodra je verbinding hebt van de smartphone naar de smartwatch kunt je kiezen welke meldingen je krijgt op je pols. Hierbij moet je denken aan sms berichten, e-mails, oproepen en sociale netwerken. Veel smartwatches kunnen meer doen dan u laten weten dat je moeder belt. Met de apps kun je regelen welke muziek wordt afgespeeld op je telefoon of op afstand een foto te nemen. Functionaliteit verschilt per smartwatch dus check dat voordat je koopt!

Werkt elke smartwatch met jouw smartphone?

Een goede vraag en het antwoord daarop is: nee. Smartwatches zijn over het algemeen ontwikkeld om te werken met bepaalde mobiele telefoon platforms – namelijk iOS en Android dus dit een ander ding om te controleren is voordat je een smartwatch koopt.

Sommige smartwatches zijn alleen compatibel met specifieke smartphones, niet alleen het besturingssysteem. Een goed voorbeeld is de Samsung Galaxy Gear die alleen met Samsung telefoons zoals de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3 werkt.

Wat kost een smartwatch?

De prijzen voor een smartwatch variëren zo kun je al een smartwatch bemachtigen voor €30,- maar de meerderheid zal meer kosten dan dit. Een smartwatch van een bekend merk als Sony of Apple kost al snel een paar honderd euro. Andere smartwatches zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Gear S2 kost al snel meer dan €280,-.

Uiteraard zijn de smartwatches in onze shop een stuk voordeliger, neem nu een kijkje in de webshop voor het actuele aanbod en de prijzen!

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − vier =