Deze spraakfuncties kun je met een smartwatch uitvoeren!

Deze spraakfuncties kun je met een smartwatch uitvoeren!

 

Dat we in Nederland steeds meer gebruik maken van spraak om bepaalde handelingen te verrichten is een mooie ontwikkeling. Er zitten namelijk mooie voordelen aan het gebruik van je spraak om bepaalde informatie te verkrijgen. Een smartwatch kan daarbij goed helpen. Op welke manier lees je in dit blog!

 

Spraakfuncties via een smartwatch

Waarom moeite doen om je telefoon pakken om de navigatie in te stellen? Daarnaast is het gevaarlijk om dit bijvoorbeeld onder het rijden te doen. Stel dat je in een drukke omgeving loopt is het fijn om je aandacht op andere dingen te focussen terwijl jij eenvoudig met je stem een bepaalde functionaliteit kan starten. Een smartwatch welke via spraak te besturen is, is die van Apple: de Apple Watch. Je kan bijvoorbeeld opzoek naar plekken in de buurt en je smartwatch vragen je ernaar toe te navigeren zonder je smartphone te gebruiken.

 

Wist je dat je ook notities kan laten maken via de Apple Watch smartwatch? Zit je in een vergadering of heb je een belangrijk gesprek en wil je snel iets noteren? Aarzel dan niet om dit te vragen aan de assistent in de smartwatch.

 

Toekomstige spraakfuncties met een assistent in een smartwatch

De ontwikkelingen rondom spraakfuncties via een smartwatch zitten niet stil. De verwachting is dan ook dat meerdere functionaliteiten op korte termijn worden toegevoegd in de smartwatches. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van slimme apparaten door tegen je smartwatch te praten. Ook zullen er informatieve vragen gesteld kunnen worden om snel informatie te verkrijgen.

 

Daarnaast verwachten we een koppeling met de slimme assistent van Google die te vinden is in de Google Home welke gelanceerd wordt op 24 oktober. Wil je toevallig een Google Home kopen? Dan kan je alvast voorbereiden op de spraakfunctionaliteiten welke later in de smartwatches zullen zitten!

Share this post