Wat zijn de verschillen tussen een sporthorloge, activity tracker en een smartwatch?

Verschil tussen een sporthorloge, activity tracker en een smartwatch

Sporthorloges zijn er in verschillende soorten en maten. Deze bestaan uit activity trackers, slimme horloges en de echte sporthorloges.

Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is eigenlijk gewoon een wijs horloge, maar dan gemaakt voor professionele sporters. Een sporthorloge geeft u meer inzicht in de training. Een goed sporthorloge meet ook waardes, zoals VO2 Max, staplengte, Lactaat snelheid, stress- en limietwaarde, hartslag en biedt een wedstrijdvoorspelling.

Wat is een activity tracker?

Activity trackers of fysieke fitnesstrackers zijn uiterst gespecialiseerde horloges die gemaakt zijn om uw gezondheid te bepalen en te controleren. Een uitstekende activity tracker bepaalt slaap, hartslag, afgelegde afstand, stappen, tijd nam een reis, snelheid en nog veel meer gezondheid statistieken. Ze hebben gewoonlijk kleinere schermen en zijn een stuk dunner dan sporthorloges en smartwatches.

Wat is een smartwatch?

Een slim horloge is een draagbaar gadget dat is ontwikkeld om om de pols te dragen. Veel slimme horloges hebben een aanraakscherm en je kunt er apps op instellen – net als op een mobiele telefoon. Het is over het algemeen een minicomputer die je om je pols gebruikt. Je zou het ook kunnen zien als een verlengstuk van je mobiele telefoon. Populaire smartwatches zijn die van de merken Samsung en Apple. Deze horloges zien er qua design meestal erg goed uit, maar zijn iets minder comfortabel om mee te sporten in vergelijking met de sporthorloges. Tegenwoordig worden er ook slimme horloges gemaakt die comfortabeler zijn tijdens het sporten en we verwachten dat er binnenkort modellen komen die niet onderdoen voor de prijzigere sporthorloges.

Welk horloge moet ik kiezen?

Wil je een goed hardloophorloge, dan kies je eerder een sporthorloge. Je kiest eerder voor een activity watch. Een activity tracker gebruikt u wanneer u een horloge zoekt waarbij u vooral de stappenteller wenst te gebruiken. Misschien zoekt u een horloge met een leuk design dat past bij uw festivaloutfit? Bepaal dus ruim van tevoren wat uw doel is. Dit kan voor iedereen anders zijn. Tegenwoordig is de grens tussen een smartwatch en sporthorloge vrij dun. Veel veel betere sporthorloges werken ook als smartwatch en andersom. Het is daarom aan te raden om de allerbeste activity tracker te kiezen?

Hieronder vallen activity trackers, slimme horloges en de echte sporthorloges. Een sporthorloge is eigenlijk gewoon een slim horloge, maar dan echt gemaakt voor sporters. Deze horloges zien er vaak erg goed uit qua design, maar zijn iets minder comfortabel om mee te sporten in vergelijking met de sporthorloges. Tegenwoordig worden er ook verstandige horloges gemaakt die comfortabeler zijn tijdens het sporten en we verwachten dat er snel modellen zullen komen die niet onderdoen voor de meer prijzige sporthorloges. Veel betere sporthorloges werken ook als slimme horloges en vice versa.

Meer
artikelen