Wat zijn de belangrijkste functies van een smartwatch?

De belangrijkste functies van een smartwatch

De smartwatch natuurlijk! Een smartwatch ziet er goed uit om je pols, maar wat kun je er eigenlijk mee doen?

Ping!

De naam van de smartwatch zegt het al; het is een slim horloge. Denk aan notificaties van je mail, whatsappjes, telefoontjes en/ of apps als Facebook en Buienradar. Super probleemloos, want je kunt je telefoon gewoon in je tas laten zitten en toch zien welke berichten er binnenkomen.

Verplaats je

We worden typisch vanuit verschillende hoeken onderscheiden hoe cruciaal het is om voldoende te bewegen. Minimaal 10 duizend stappen per dag; poeh, begrijp je wel hoeveel dat is! Toch proberen we ons er aan te houden, omdat we ook geen platte kantoorbillen willen. Superleuk van de smartwatch is dat hij precies bijhoudt hoeveel handelingen je verricht. Zo begrijp je bijvoorbeeld of je aan het eind van de dag nog even een ommetje moet maken om aan die tienduizend handelingen te komen of dat je gewoon op de bank kunt verlengen. Oh, en heb je begrepen dat een danspasje ook als een stap wordt beschouwd? Die tienduizend stappen worden onverwacht een stuk eenvoudiger.

Muziek opzetten

Om muziek te luisteren vanaf je smartwatch heb je een Bluetooth headset nodig. Dat is een headset zonder kabels. En dat is eigenlijk best handig, want dan hoef je niet de hele tijd te piekeren dat je kabels in de knoop raken. Om vanaf je smartwatch naar muziek te kunnen luisteren, moet je eerst je muziek van je telefoon halen. Of dit een echte verbetering is ten opzichte van muziek luisteren vanaf je telefoon, weten we niet, maar plezierig is het zeker!

Het kompas om de pols

Tal van smartwatches hebben een geïntegreerde GPS-functie. Als je thuiskomt, kun je snel alle gegevens zien op een app op je telefoon.

Contactloos betalen

Je hoeft niet meer te zoeken naar je portemonnee of pinpas, want over een tijdje heb je zelfs de mogelijkheid om met je smartwatch te betalen. Ja, u leest het goed! Deze functie is al een tijdje mogelijk in het buitenland, maar binnenkort zal het ook in ons eigen land mogelijk zijn.

Oh, en had je al begrepen dat je ook de tijd kunt aflezen op een smartwatch? Kijk maar eens bij onze smartwatch modellen.

De naam van de smartwatch zegt het al; het is een slim horloge. Super leuk van de smartwatch is dat hij precies bijhoudt hoeveel stappen je zet. Om muziek te kunnen luisteren vanaf je smartwatch heb je een Bluetooth headset nodig. Om muziek te kunnen luisteren vanaf je smartwatch, moet je eerst je muziek overzetten vanaf je telefoon. Oh, en wist je dat je ook de tijd kunt aflezen op een smartwatch?

Meer
artikelen