Verschil tussen een goedkope en een dure smartwatch?

Het verschil tussen een goedkope en een dure smartwatch

Als mensen aan een smartwatch denken, denken ze meestal aan een horloge waarmee je kunt bellen. Met een smartwatch kun je echter veel meer. Wat precies, hangt vaak af van de prijs. Wat zijn de verschillen tussen dure en goedkope smartwatches? Wij leren het voor je. Zodat je zelf kunt kiezen wat de allerbeste goedkope smartwatch (of natuurlijk de allerbeste dure) is.

Smartwatch prijsverschil # 1: het merk

.Een Garmin smartwatch en een Fossil smartwatch, bijvoorbeeld, komen eigenlijk uit de lichamelijke fitness hoek, dus je kunt verwachten dat de sportieve functies op horloges van deze merken van bijzonder goede kwaliteit zijn. Andere merknamen daarentegen hebben meer een all-round imago – denk aan een terwijl een Samsung smartwatch of een Sony smartwatch. Je ziet dit bijvoorbeeld bij Michael Kors smartwatches: ze hebben namen als Runway of Access Runway.

Smartwatch tariefverschil # 2: de hoeveelheid functies en ondersteuning

Een smartwatch met hartslagscherm, bijvoorbeeld, is niets wonderlijks. Tegenwoordig kan (bijna) elke smartwatch WhatsApp meldingen krijgen en horloges met navigatie of smartwatches met Wi-Fi worden evenzo steeds gewoner.
Een smartwatch kan echter meer. Met de huidige high-end modellen kun je bijvoorbeeld betalen met je smartwatch. De Apple Watch ondersteunt Apple Pay, terwijl de Android Use OS horloges vaak (maar niet voortdurend) verschillende soorten contactloze betalingen ondersteunen. Een goedkope smartwatch is meestal niet ideaal om er apps op te zetten. Horloges die Android Wear OS ondersteunen (en de Apple Watch) hebben wel een hele app winkel vol met applicaties die allerlei grote en kleine functies toevoegen. Denk aan kleine videospelletjes, sport-apps en andere diensten. Op duurdere modellen kun je met je smartwatch bellen, maar verwacht daar niet te veel van. De kleine luidspreker en ingebouwde microfoon zijn meestal voldoende voor een kort gesprek als je je telefoon niet zo snel kunt vinden, maar aangezien je het gesprek via de luidspreker voert is het niet echt privé.

Smartwatch prijsonderscheid # 3: de kwaliteit

Er zijn duidelijke kwaliteitsverschillen tussen budget smartwatches en toonaangevende ontwerpen zoals, bijvoorbeeld, een Apple Watch. De schermen van goedkope smartwatches zijn meestal van een niet zo hoge resolutie, terwijl ook het contrast te wensen overlaat. Andere aanwijzingen om te overwegen zijn: is de smartwatch waterdicht of alleen spatwaterdicht? Hoe uitstekend is de hartslagweergave en hoe is de levensduur van de batterij? Dat laatste is vaak minder relevant dan je denkt: de batterij van een smartwatch gaat altijd langer dan 24 uur mee, en aangezien je hem ’s avonds toch afdoet, is het geen probleem hem meteen aan de lader te leggen. Toch is een langere levensduur van de batterij altijd fijner.

Wat de fijnste smartwatch voor je is, is een uitdaging om uit te zoeken. Het hangt erg af van je eisen. De Series 4 horloges van Apple doen werkelijk alles wat je uit een smartwatch zou halen, maar daar betaal je ook veel voor. Heb je liever een Android horloge? De Samsung Galaxy Watch Active is een prima toestel met een lagere prijs dan de Apple Watch. De Xiaomi Amazfit Bip is een uitstekende optie als je een nog kleiner budget hebt. Dit all-round horloge kun je ontdekken voor minder dan 80 euro. Het heeft GPS en WiFi, en de producent beweert dat je het maar eens in de 45 dagen hoeft op te laden (onder ideale omstandigheden, natuurlijk).

Als mensen aan een smartwatch denken, denken ze meestal aan een horloge waar je mee kunt bellen. Een Garmin smartwatch en een Fossil smartwatch, bijvoorbeeld, komen echt uit de fitness hoek, dus je kunt verwachten dat de sportieve functies op horloges van deze merknamen van bijzonder goede kwaliteit zijn. Andere merken daarentegen hebben meer een all-round imago – geloof aan een terwijl een Samsung smartwatch of een Sony smartwatch. Tegenwoordig kan (bijna) elke smartwatch WhatsApp meldingen ontvangen en ook horloges met navigatie of smartwatches met Wi-Fi worden steeds gewoner. Er zijn duidelijke kwaliteitsverschillen tussen budget smartwatches en toonaangevende ontwerpen zoals, bijvoorbeeld, een Apple Watch.

Meer
artikelen