De beste smartwatches van 2020

De beste smartwatch van 2020

Het is allemaal mogelijk met de smartwatch. Bent u ook zo enthousiast geworden over de modieuze smartwatches, maar weet u nog niet welke u moet kopen? Wij proberen de keuze veel makkelijker voor u te maken door de plussen en minnen van de vier beste smartwatches van 2020 op een rijtje te zetten.

Garmin Venu SQ

Allereerst beginnen we met de Garmin Venu SQ, die als beste uit de test van de Consumentenbond kwam. Op 8 december 2020 voerden zij een test uit waarbij 46 verschillende smartwatches van verschillende merken met elkaar werden vergeleken. Deze smartwatches werden getest op fitnessmetingen, verschillende functies, tijdsduur en gebruiksgemak. Uit deze test is gebleken dat de Garmin Venu SQ smartwatch de allerbeste is met een totaalscore van 8,4 (100% onafhankelijk testoordeel).

Een uitzonderlijk scherm, waarop alles goed te zien is, zowel in het donker als in het zonlicht. Je kunt de Garmin Venu SQ ongeveer 6 dagen gebruiken, maar alleen in de smartwatchmodus. De Garmin Venu SQ wordt ook wel het sporthorloge genoemd en heeft een heleboel functies. Zo houdt het je stappen, vochtinname, calorieën, ademhaling, hartslag, etc. gedurende de dag bij. Bovendien kan het uw slaappatroon in kaart brengen, zoals het aantal uren dat u hebt geslapen en uw ademhaling. En een extra functie voor vrouwen is dat het uw menstruatiecyclus en zwangerschap in de gaten houdt.

 • Door het lage gewicht voel je het nauwelijks om je pols, de horlogekast heeft een vierkante vormen. Dit is dus zeker een pluspunt voor de mensen die hun smartwatch ook tijdens het slapen dragen.
 • Heeft een geïntegreerd GPS systeem dat goed werkt, waardoor je je telefoon in huis kunt laten.
 • De Garmin Venu SQ is verkrijgbaar in 2 varianten, met of zonder muziekopslag. Voor de smartwatch met muziekopslag betaal je natuurlijk iets meer, maar dan hoef je je telefoon niet meer mee te nemen tijdens een run.
 • Je kunt muziek van Spotify of Deezer opslaan op het horloge, maar daar moet je wel betalende gebruiker voor zijn. De smartwatch heeft geen baro- of hoogtemeter. Daardoor kun je niet in de gaten houden hoe je een trap oploopt.
 • Voor de gedreven professionele atleten onder ons is het essentieel om te weten dat dit horloge niet beschikt over functies als Trainingsbelasting, Herstel, PacePro, ClimbPro en audiotraining.

Heeft u begrepen dat u de smartwatch band van de Garmin Venu SQ kunt veranderen? Wij hebben de beste band voor elk evenement, dus kies jij voor dit Garmin horloge? Bekijk onze keuze aan Garmin Venu bandjes om verschillende polsbandjes voor jouw horloge te scoren!

Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is het allerbeste horloge dat je kunt gebruiken als je een iPhone bezit. Het ontwerp is eigenlijk niet veranderd ten opzichte van de Apple Watch Series 4 en 5, maar het heeft wel een paar extra functies gekregen. De veranderingen zijn niet significant en er wordt nog steeds gewacht op een enorme sprong in functionaliteit.

 • Je kunt nu ook kiezen voor donkerblauw en rood. 2 geweldige kleuren die je zullen doen opvallen.
 • De slaap tracking functie is er eindelijk! De smartwatch heeft een zuurstofmeter.
 • Het scherm is altijd aan. Makkelijk te gebruiken als je een iPhone hebt, aangezien ze de hele dag verbonden blijven.
 • De smartwatch houdt de hele dag je trainingsgegevens bij in het water, in de sportschool of buiten. Zo kun je echt het beste uit jezelf halen!
 • Geen noemenswaardige veranderingen ten opzichte van de Apple Watch Series 4 en 5. De batterijduur is nog steeds veel te kort.
 • De Siri functie wordt te snel en gemakkelijk geactiveerd.

Ben je een fervent professioneel sporter? Bekijk dan hier al onze sportbandjes voor de Apple Watch 6. Vergeet dan niet om een bandje te bestellen dat je kunt dragen naar je werk, feestjes of andere festiviteiten!

Samsung Galaxy Watch Active 2

Sinds enige tijd is Samsung echt actief binnen de smartwatch markt. Na het effectieve model de ‘Samsung Galaxy Watch’, hebben ze een gloednieuw model uitgebracht en dat is de Samsung Galaxy Watch Active 2. Dit horloge richt zich en is de sportieve versie op kwaliteit in plaats van plezierige functies. Maar deze smartwatch is niet alleen voor de fanatieke professionele sporters onder ons, want hij is ideaal voor iedereen. Dus ook voor de niet-sporters die meer voor de trendy look gaan en dat is met de Samsung Galaxy Active 2 zeker mogelijk. Vergeleken met alle andere smartwatches heeft de Samsung Watch qua design meer weg van een gewoon horloge. Het is om die reden ideaal voor elk evenement. Heb je een Android telefoon? Dan is deze Samsung Watch een aanrader voor jou!

 • De batterijduur is goed.
 • Het os van de Samsung Watch ‘Tizen’ werkt uitstekend.
 • Procedures hartslag en GPS goed.
 • Je kunt nummers bellen uit je contacten, echter ook niet opgeslagen nummers.
 • De stappenteller werkt niet altijd even nauwkeurig.]
 • Sportbegeleiding is slecht, zou wat substantiëler mogen.
 • De Player4Youtube is te klein om er video’s op te zien.

Ben je de hele dag door hectisch aan het bellen en vind je het vervelend om daarvoor telkens je telefoon op te pakken? Kies dan de Samsung Galaxy Active 2 en ook voor dit ontwerp hebben we natuurlijk veel geniet bandjes.

Fitbit Versa 3

Na de populaire Fitbit Versa 2 is de Fitbit Versa 3 zeker een schot in de roos. Fitbit heeft eigenlijk naar ons geluisterd en het belangrijkste probleem aangepakt.

 • De batterij gaat zo’n zes dagen mee.
 • De smartwatch heeft een ingebouwd GPS-systeem.
 • Hij is uiterst comfortabel in gebruik.
 • Geavanceerde slaap tracking.
 • Je krijgt meldingen van je telefoon te zien op de smartwatch. Je kunt ze zelfs beantwoorden via de geïntegreerde microfoon, zodat je je smartapparaat niet meer nodig hebt om op berichten te reageren.
 • Je bewegingen en hartslag worden de hele dag in de gaten gehouden.
 • De Fitbit Versa 3 is minder geschikt voor de gedreven professionele sporter, omdat de sportfuncties niet zo uitgebreid zijn net als bij andere smartwatches. De Fitbit toont 3 hartslagzones, terwijl merknamen als Garmin en Polar vijf hartslagzones voorstellen. Je kunt met de Fitbit bijvoorbeeld geen persoonlijk trainingsschema maken.
 • Het systeem werkt vaak traag.
 • Je hebt een Fitbit Premium abonnement nodig om alle functies te kunnen gebruiken.
 • Je kunt geen gebruik maken van offline Spotify-ondersteuning.
 • De touch-knop blijft op een ongemakkelijke plek zitten en werkt ook niet goed, omdat je de knop een aantal keer moet indrukken voordat hij werkt.

Kies jij voor de Fitbit Versa 3? Laat hem keer op keer opvallen door het bandje steeds te veranderen. Kijk eens naar onze Fitbit Versa 3 bandjes voor een leuke make over!

Bent u ook zo enthousiast geworden over de trendy smartwatches, maar weet u nog niet welke u moet kopen? Wist je dat je het smartwatch bandje van de Garmin Venu SQ kunt veranderen? De Apple Watch Series 6 is het mooiste horloge dat je kunt gebruiken als je een iPhone bezit. Na het succesvolle ontwerp van de ‘Samsung Galaxy Watch’, hebben ze een gloednieuw ontwerp gelanceerd en dat is de Samsung Galaxy Watch Active 2. Vergeleken met alle andere smartwatches, lijkt de Samsung Watch qua stijl meer op een normaal horloge.

Meer
artikelen