Belangrijkste nieuwtjes en functies van de Apple Watch 6

Nieuwe functies van de Apple Watch 6 series

Aan het ontwerp van Apple’s gloednieuwe generatie smartwatches is absoluut niets veranderd, onder de motorkap is er genoeg nieuws te ontdekken.

Wat is er nieuw aan de Apple Watch Series 6?

  • 20% sneller dan het 2019-ontwerp.
  • De meest geavanceerde Apple Watch van dit moment.
  • Verkrijgbaar in 40 en 44 mm.
  • Altijd-aan-scherm.
  • Is de allereerste Watch die het zuurstofgehalte in je bloed meet.
  • Aangeboden in gebied grijs, zilver, goud, blauw en rood.
  • Vanaf ₤ 429 (40 mm) of ₤ 459 (44 mm).
  • 20% sneller
  • Het horloge bevat de nieuwe S6-chip, waarvan de ingebouwde dual-coreprocessor is gebaseerd op de A13 Bionic van de iPhone 11 en die in feite is verbeterd voor de behoeften van de Apple Watch. Volgens Apple is de S6-chip tot 20 procent sneller dan de S5-chip in het model van vorig jaar.

Nieuwe functies

De Apple Watch Series 6 is de allereerste smartwatch met ingebouwde pulsoximeter die het zuurstofgehalte in het bloed kan meten – in slechts 15 seconden.

Daarnaast is het always-on display daadwerkelijk verbeterd: het is nu maar liefst 2 en een half keer helderder buiten dan in het verleden, zodat zelfs bij zonnig weer alles duidelijk te zien is zonder de klok te hoeven activeren.

De hoogtemeter, die nu in real time wordt bijgewerkt, heeft eveneens een always-on functie gekregen.

Nieuwe kleuren

Ten slotte heeft Apple Watch Series 6 iets om op te anticiperen, want Apple heeft eigenlijk ook gloednieuwe kleuren en armbanden onthuld. De aluminium behuizing zal schitteren in zilver, grijs, goud, blauw en rood. Voor roestvrij stalen ontwerpen, grafiet en een bijgewerkte geel goud zijn toegevoegd. De editie met een titanium kast zal beschikbaar zijn in een naturel en een “space black” versie.

Het horloge herbergt de nieuwe S6-chip, waarvan de geïntegreerde dual-core processor is gebaseerd op de A13 Bionic van de iPhone 11 en is echt verbeterd voor de eisen van de Apple Watch. Volgens Apple is de S6-chip tot 20 procent sneller dan de S5-chip in het model van vorig jaar. Apple Watch Series 6 heeft iets om naar uit te kijken, want Apple heeft eigenlijk ook gloednieuwe kleuren en armbanden onthuld. De aluminium behuizing zal in de toekomst schitteren in zilver, grijs, goud, blauw en rood.

Meer
artikelen